Administratie zelf doen of uitbesteden?

Als ondernemer kom je al snel bij de vraag "ga ik mijn administratie zelf doen of besteed ik het uit?". Het antwoord op deze vraag is voor iedere ondernemer en onderneming anders en hangt af van verschillende factoren. Om je te helpen bij deze keuze geef ik hieronder een aantal voordelen van het uit handen geven van je administratie en een aantal voordelen wanneer je de administratie zelf doet.

Voordelen uit handen geven administratie

Tijd besparen

Het eerste en grootste voordeel van het uit handen geven van je administratie is dat je het niet zelf hoeft te doen. Hierdoor hou je tijd over om te kunnen focussen op wat echt belangrijk is; jouw onderneming.

Verstand van zaken

Een boekhouder of accountant weet precies waar hij/zij mee bezig is en heeft daar (over het algemeen) voor gestudeerd. Hierdoor hoef je niet te zoeken naar een antwoord, maar kan je het vragen aan je boekhouder/ accountant.

Geld besparen

In eerste instantie kost het geld om een boekhouder of accountant jouw administratie te laten verzorgen, maar met een goede boekhouder/ accountant kan het laten verzorgen van jouw administratie juist geld opleveren. Een boekhouder/ accountant is op de hoogte van verschillende mogelijkheden om belasting te besparen (zoals aftrekposten) en voorkomt dat je een boete krijgt voor het onjuist of te laat doen van belastingaangifte.

Voordelen zelf doen van de administratie

Precies weten wat er in je bedrijf omgaat
Een belangrijk voordeel voor ondernemers om de administratie zelf te doen is dat je hiermee precies weet wat er in je bedrijf omgaat.

Goedkoper

Je hebt geen kosten voor een boekhouder/ accountant  waardoor je maandelijks een kostenpost mist. Als je net gestart bent met je onderneming en nog een simpele administratie hebt kan dit veel geld besparen.

Gedeeltelijk zelf doen

Als je administratie niet veel tijd in beslag neemt, maar je wel zeker wilt zijn dat je geen voordelen misloopt of een controle wilt zodat je zeker weet dat je de administratie goed wordt uitvoert, is het een optie om een deel van je boekhouding uit te besteden. Hierdoor heb je de voordelen van het uit handen geven van de administratie, maar hou je wel zelf de regie.

Hoe kan Het Gewone Administratiekantoor helpen?

Het Gewone Administratiekantoor maakt gebruik  van verschillende boekhoudpakketten voor het voeren van de administratie van ondernemers. Hierdoor kan gekozen worden voor een pakket die bij de onderneming past en bespaar je mogelijk op overstapkosten.
Met deze pakketten heb je de mogelijkheid om alsnog inzicht te hebben in je eigen administratie. Je kan op ieder moment zien hoe je ervoor staat en wat er omgaat in jouw onderneming. Het enige wat je hiervoor moet doen is je facturen aanleveren.
Wil jij weten hoe Het Gewone Administratiekantoor jou kan helpen? Neem dan contact op via info@hetgewoneadministratiekantoor.nl of laat een bericht achter via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Fiscaal nieuws en tips in gewone taal

Blijf fiscaal up to date, zonder het vakjargon te hoeven spreken. Iedere maand delen wij fiscale tips en tops voor ondernemers.
Logo Het Gewone Administratiekantoor
Kerkenbos 1228
6546 BE Nijmegen

Aangesloten bij

StartUp Nijmegen
BNI
Copyright 2021 Het Gewone Administratiekantoor
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram