Waarom december een belangrijke maand is voor de administratie?

De maand december roept vast verschillende gedachten bij je op; pakjesavond, het opzetten van de kerstboom, een stokende openhaard, diners met families, vuurwerk en champagne. Het is een maand die volstaat met festiviteiten. Zo ook voor ons. De maand december is namelijk de belangrijkste maand voor de administratie. De belangrijkste maand voor jou als ondernemer en daarmee ook de belangrijkste - en dus ook leukste - maand voor ons. Maar, waarom is december dan zo’n belangrijke maand voor de administratie?

Een goed jaar afsluiten

Met het einde van 2020 in zicht, is het fijn om weer even het jaar af te sluiten. Nieuwe voornemens, doelen en plannen worden weer gemaakt voor 2021. Om het jaar goed af te sluiten is het goed om ook jouw administratie goed af te sluiten. 

Investeringen op het juiste moment inplannen

Hoeveel investeringen in bedrijfsmiddelen heb jij gedaan? En, welke ben jij nog van plan om te doen? Doe je dit namelijk voor het nieuwe jaar, dan kan je daar veel op besparen. Maar, ook investeringen over het jaar heen tillen kan voordeliger zijn. Je managet hiermee jouw vermogen op precies de juiste manier op precies het juiste moment.

Met een gerust hart het nieuwe jaar ingaan

December is de maand om het afgelopen jaar goed af te sluiten. Het geeft overzicht in winst/verlies en effect van bepaalde investeringen. Ohja, en niet te vergeten natuurlijk de belastingaangifte die er weer aan zit te komen. Een overzicht in deze onderwerpen geeft rust over hoe je er financieel voor staat. De gegevens van dit jaar kunnen een startpunt zijn voor de doelen van volgend jaar.
Ga jij dus graag (administratief) met een gerust hart het nieuwe jaar in? Het Gewone Administratiekantoor helpt je hier graag bij. Samen kunnen we plannen maken die jouw veel rendement, zowel financieel als groei, opleveren in het nieuwe jaar! Op naar een groeiend 2021!

Fiscaal nieuws en tips in gewone taal

Blijf fiscaal up to date, zonder het vakjargon te hoeven spreken. Iedere maand delen wij fiscale tips en tops voor ondernemers.
Logo Het Gewone Administratiekantoor
Kerkenbos 1228
6546 BE Nijmegen

Aangesloten bij

StartUp Nijmegen
BNI
Copyright 2021 Het Gewone Administratiekantoor
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram