Duits btw-nummer aanvragen

Duits btw-nummer nodig?

Verkoop je producen aan Duitse particulieren en bereik je een omzet van 100.000 euro of meer? Dan is een Duits btw-nummer verplicht én moet je btw-aangiften doen in Duitsland. Dat geldt bijvoorbeeld ook als je goederen geleverd worden vanuit Duitsland naar andere klanten.
En je raadt het al: die aangiftes en aanvragen moeten allemaal in het Duits. Daarnaast heb je per regio te maken met een andere belastingdienst en andere regels. Gelukkig kennen wij de procedures voor een btw-nummer en voor de btw-aangifte uit ons hoofd. Dat scheelt jou een heleboel werk!

Met deze vragen kunnen wij je bijvoorbeeld helpen:

Heb ik een Duits btw-nummer nodig?
Hoe doe ik mijn btw-aangiften in Duitsland?
Hoe vraag ik zo’n btw-nummer aan in Duitsland?

Zo gaan we te werk

Je kunt opgelucht ademhalen, want wij nemen al het werk voor je uit handen. Wij weten precies welke gegevens we nodig hebben van je om de juiste formulieren in te vullen. Het enige wat jij hoeft te doen is het aanleveren van de gegevens en het ondertekenen van de aanvraag.

Als het aanvraagformulier is verzonden, duurt het vaak zo’n 1 tot 2 maanden voordat je per post een aantal brieven krijgt toegestuurd met je btw-nummer. Die brieven lopen we samen door en ook de nieuwe formulieren vullen we voor je in. En je btw-aangifte? Die doen we natuurlijk ook.

Btw nummer voor een ander land?

Heb je – bijvoorbeeld door de Brexit – een Engels btw-nummer nodig? Dan helpen we je daar ook mee. Gaat het om een ander land? Neem dan even contact met ons op en wij zoeken uit wat we voor je kunnen doen.

Fiscaal nieuws en tips in gewone taal

Blijf fiscaal up to date, zonder het vakjargon te hoeven spreken. Iedere maand delen wij fiscale tips en tops voor ondernemers.
Logo Het Gewone Administratiekantoor
Kerkenbos 1228
6546 BE Nijmegen

Aangesloten bij

StartUp Nijmegen
BNI
Copyright 2021 Het Gewone Administratiekantoor
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram